Toimitusehdot

1. JOHDANTO

Tekemällä tilauksen ArtunKauppa.fi:ssä (jäljempänä: ”Kauppa”) vakuutat lukeneesi ja hyväksyneesi nämä toimitusehdot. Kaikkiin tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia toimitusehtoja. Laissa tapahtuvat muutokset astuvat voimaan heti sellaisenaan, ellei laissa ole toisin määrätty.

Nämä toimitusehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä pakottavassa lainsäädännössä on määrätty. Toimitusehtoja voidaan muuttaa yksipuolisella päätöksellä ilman erillistä ilmoitusta.

2. ASIAKAS

Kauppa myy kaikkia valikoimassaan olevia tuotteita yksityishenkilöille ja yrityksille (jäljempänä: “Asiakas”). Kuluttajakaupassa noudatetaan voimassa olevaa Suomen ja Euroopan Unionin kuluttajansuojalainsäädäntöä.

Asiakas on velvollinen tilausta tehdessään antamaan kaikki pyydetyt tiedot, jotka ovat kuluttaja-asiakkailta vähintään: etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero ja -toimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Yritysasiakkailta pyydetään edellisten lisäksi myös yrityksen nimi.

Sitova kauppasopimus astuu voimaan, kun asiakas lähettää tilauksen verkkokaupassa tai muulla tavalla ilmaisee tilaavansa tuotteita. Asiakastietoja luovutetaan tarvittaessa kuljetusyrityksille tilauksen toimittamista varten. Annettuja tietoja käytetään vain asiakassuhteen ylläpitoon.

3. TUOTTEET JA HINNASTO

Kaikki Kaupan sivuilla näkyvät hinnat sisältävät arvonlisäveron mutta eivät mahdollisia toimitus- ja maksukuluja. Teemme parhaamme, jotta hinnastossa ei olisi virheitä, mutta jos mahdollisesti havaitset sellaisen, ilmoita siitä Kaupalle välittömästi, jotta voimme korjata sen mahdollisimman nopeasti.

Kauppa pidättää oikeuden perua tilaus selvien hintavirheiden osalta. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa huomattavasti tuotteen oikeasta hinnasta.

Tilaukset toimitetaan tilaushetkellä voimassa olevia verkkokaupan hintatietoja käyttäen. Pyrimme lähettämään kaikki tilaukset viiden arkipäivän kuluessa maksun saapumisesta. Muussa tapauksessa ilmoitamme toimitusaika-arvion asiakkaalle.

4. TILAAMINEN

Tuotteiden tilaaminen tapahtuu verkkokaupassamme, yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestitse.

Tilauksen toimituskulut määräytyvät tilauksen tilavuuden ja painon perusteella verkkokaupassa. Kaupalla on oikeus vaihtaa toimitustapa, mikäli alkuperäisen asiakkaan valitseman toimitustavan paino-, tilavuus- tai muu raja ylittyy. Näin tehtäessä ilmoitetaan siitä Asiakkaalle sähköpostitse ja Asiakkaalta peritään mahdollisesti kalliimman toimitustavan aiheuttama erotus.

Verkkokaupassa tilaamaan pääseminen edellyttää Asiakkaalta rekisteröitymistä, jonka voi tehdä maksutta Kaupan verkkosivuilta. Rekisteröitymällä et sitoudu tilaamaan eikä sinulta edellytetä mitään muutakaan.

Asiakas on velvollinen tarkastamaan lähetyksen 14 vuorokauden kuluessa saapumisesta ja tutustumaan käyttöohjeisiin ennen käyttöönottoa.

Toimitusaika-arviot on laadittu varastotilanteen ja maahantuojan antamien toimitusaikatietojen perusteella. Kauppa ja/tai maahantuoja ei ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä (katso ylivoimainen este).

5. MAKSU- JA TOIMITUSTAVAT

Ajankohtainen luettelo käytettävistä toimitus- ja maksutavat on luettavissa Kaupan internetsivustolla.

Koskee toimitustapoja Ilmainen kotiinkuljetus sekä Nouto ArtunKaupasta: Kun tilaus on saapunut Kaupalle, ehdotamme mahdollisia kotiinkuljetus- tai noutoaikoja puhelimitse tai sähköpostitse.

Tilauksen maksamatta jättäminen ei kelpaa peruutukseksi.

6. VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS

Ennen tilauksen tai sen osan palauttamista tai vaihtoa Asiakkaan on lähetettävä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella vapaamuotoinen kirjallinen reklamaatio (katso kohta 7), jotta voimme lähettää ohjeet palauttamisesta tai vaihdosta.

Vaihto tai palautus tulee pakata huolellisesti, pakkaaminen on lähettäjän vastuulla. Alkuperäisestä tilauksesta sekä vaihdosta tai palautuksesta mahdollisesti syntyneet maksu- ja/tai toimituskulut maksaa Asiakas.

Tilauksen maksamatta jättäminen ei kelpaa peruutukseksi, eikä noutamatta jättäminen kelpaa palautukseksi. Mikäli Asiakas ei nouda pakettia, on Kaupalla oikeus periä paketin palauttamisesta aiheutuneet kulut Asiakkaalta.

Tuotetta palauttaessasi tarjoamme seuraavat vaihtoehdot:

  1. Toimitamme tilalle uuden vastaavan tuotteen.
  2. Vaihdamme sen kalliimpaan, jolloin Asiakas maksaa erotuksen.
  3. Vaihdamme sen halvempaan, jolloin Kauppa hyvittää erotuksen.
  4. Asiakas palauttaa tuotteen ja saa täyden korvauksen tuotteesta.

Kauppa ei ole vastuussa huolimattomasti ja ehtojen vastaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Asiakkaan puolelta tulleesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään Asiakkaalta.

7. REKLAMAATIO

Asiakas on velvollinen esittämään tilausnumeron, kuitin tai muun vastaavan todisteen ostotapahtumasta reklamoinnin yhteydessä. Vapaamuotoisen reklamaation voi tehdä viimeistään 14 päivän kuluessa tuotteiden saapumisesta sähköpostitse (katso yhteystiedot) tai yhteydenottolomakkeella. Reklamaatiot käsitellään ainoastaan kirjallisena.

Mikäli Asiakkaalle on toimitettu väärä tuote tai se on vaurioitunut, tulee Asiakkaan ilmoittaa asiasta 14 vuorokauden kuluessa tuotteen saapumisesta Kaupalle. Virheellinen toimitus palautetaan Kaupan antamien ohjeiden mukaisesti. Palauttaminen tapahtuu reklamaation tekemisen jälkeen.

Saatuaan palautetun tuotteen, Kauppa joko lähettää korvaavan tuotteen tai hyvittää tuotteen Asiakkaalle.

8. YLIVOIMAINEN ESTE (FORCE MAJEURE)

Kauppa ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Kaupan toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta. Kauppa on velvollinen ilmoittamaan tällaisesta tilanteesta välittömästi Asiakkaalle.

9. RIITOJEN RATKAISU

Tästä etäkauppasopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

10. VOIMASSAOLOAIKA

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 19.12.2021 lähtien ja niitä sovelletaan kaikkiin kyseisen ajankohdan jälkeen tehtyihin tilauksiin. Aiempiin tilauksiin käytetään tilauksen tekohetkellä voimassaolleita toimitusehtoja.